За нас


"Маргаритка" е проект за децата!
Създаден е от Виктория Величкова (Вики от Мастило) и Яна Липованска с много любов към децата и с желанието да има съвременно, авторско, българско съдържание за най-малките. Съдържание, което да не отстъпва по качество на световните детски поредици, да е забавно, заедно с това полезно и на български език. Музиката на “Маргаритка” е най-добрият приятел по време на път на всяко българско семейство, видео поредиците ни забавляват и учат, героите Биби, Мими и Маргаритка вече са звезди в света на децата, а събитията в цяла България са истинско преживяване.
Наши приятели и посланици са най-популярните музикални изпълнители на нашето време. И всичко, което правим винаги е рализирано от екип от най-добрите специалисти в областта си, за да сме сигурни, че децата получват най-доброто.

“Маргаритка” за нас е сбъдната мечта и през ноември 2019 –та година Вики и Яна получиха изключително признание за работата си по проекта с номинация в категория “Послание във времето” на конкурса ‘Жена на Годината” 2019.
Друго съществено признание за работата ни, което официално ни сложи и титлата “социален предприемач”, е мястото ни сред тримата финалисти в “ПРОМЯНАТА” 2017 – Най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA и Фондация “Reach for Change”.

За последните три години ние от “Маргаритка” докосваме сърцата и даваме усмивки на много деца и техните родители. За тези три години работихме много и постигнахме много, но най-големият ни успех е любовта на децата, която получаваме всеки ден! Точно тя ни дава смисъл и сили да продължаваме напред и да създаваме още.


МУЗИКА и ПРИКАЗКИ:
Вече имаме три музикални албума, последният от които “Полезни Навици” 2019 е с 11 изцяло нови, създадени от нас, музикални произведения за децата на нашето време. Първите два албума на “Маргаритка” дават ново и съвременно звучене на най-любимите български детски песнички на всички времена. Създадохме и компакт диск с аудио приказки, вълшебно разказани от Теодора Духовникова, Христо Мутафчиев и Захари Бахаров. Текстовете на три от приказките и на повечето песнички от Маргаритка “Полезни Навици” 2019 са на автора Илия Деведжиев. През 2018-та година създадохме първата българска детска песен, която да помага на децата да се научат да броят по-лесно от 1 до 10 – “Песен за Цифрите”. Аранжиментите на произведенията в албумите на “Маргаритка” са дело на едни от най-добрите български музикални аранжьори Краси Тодоров и Виктор Стоянов. Песничките от трите албума са изпяти от най-популярните гласове на нашето време. Всички те са наши посланици и подкрепят “Маргаритка” напълно безвъзмездно. Искрено благодарим!
Децата от Вокална група “Шоколадче” гр. Лом и Voice Academy, заедно с Белослава, Влади Ампов - Графа, Мария Илиева, Поли Генова, Михаела Филева, Орлин Павлов, Вики от Мастило, Нина Николина, Рут Колева, Стефан Вълдобрев, Свилен Ноев, Данчо Караджов, Любо Киров, Тони, Йоанна Драгнева, Вензи, Дичо, Мариана Попова, Мая Бежанска, Борко Чучков.

Благодарим сърдечно и на всички композитори и автори на текстове, които са създали вечните детски български песнички и дадоха своето съгласие да вдъхнем нов живот на любимите произведения на поколения българи.

Маргаритка 3 “Полезни Навици” 2019
Маргаритка 2 “Любими Песнички” 2018
Специално Издание “Маргаритка 1 и Приказки без край” 2017
Маргаритка 1 “Песничките на Биби и Мими” 2016

БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ:
10% от печалбата от всеки продаден компакт диск, се даряват за построяването на детски музикални площадки в цялата страна!
От продажбата на 10 хиляди копия от първия диск “Маргаритка 1” 2016, ние дарихме 100% прихода и успяхме да построим първата съвременна музикална детска площадка на обща стойност 100 хиляди лева. Тя е в София, в Парк “Гео Милев”.
Благодарение на продажбата на 7 хиляди копия от Специалното Издание “Маргаритка и Приказки без край” 2017, дарихме на болниците в Русе и Плевен музикални кътове за игра на открито.
От близо 12 хиляди продадени копия от “Маргаритка 2” 2018, вече сме събрали 10 хиляди лева. И продължаваме, за да успеем да съберем достатъчно, за построяването на още една музикална детска площадка.

ВИДЕО:
Нашите забавни и образователни видеа в YouTube канала на “Маргаритка” имат над 40 милиона гледания. Радваме се на над 80 хиляди абоната.
Биби, Мими и Маргаритка са нашите малки и усмихнати персонажи, които създадохме, за да радват и да ни учат. Днес те вече са най-големите български звезди в света на децата и успяха да се превърнат в положителни ролеви модели за подражание за най-малките. Те оживяха на рисунки, кукли и в анимация благодарение на Веселка Велинова, която създава всеки визуален елемент на Маргаритка.
Започнахме с 3D анимация създадена така, че да впечатлява и забавлява най-малките. През 2018-та година, благодарение на парньорството ни с “ПРОМЯНАТА”, създадохме и първото видео с образователен характер – “Песен за Цифрите”. В началото на 2019 –та година, благодарение на партньорството ни с Panadol Baby и тяхната инициатива “Приказки без край”, реализирахме поредица от видеа за “Полезни навици”. 8 видеа с мъпет кукли, които помагат на децата да научават по-лесно елементарни навици от всекидневието и бита.
В създаването на видеата на “Маргаритка” участват едни от най-добрите продуценти, художници, 3D специалисти, аниматори и кукловоди в България. Работата по видеата е консултирана и от детски психолози, които съветват за избора на най-подходящите движения, форми, цветове и звуци. Искрени адмирации за работата на Веселка Велинова и Борислав Богданов, LeChien Graphic Studios и Евгений Батинков, Clamer Design и Благослав Николов, кукловодите Юлия Коларова, Мая Гелева, Димитър Стефанов и Димитър Иванов – Капитана.
И на най-големите - децата Алина Данчева и Сава Тодоров!

СЪБИТИЯ:
Реализираме много събития в различни градове в България, на които наша публика вече са над 15 хиляди малчугана.
“Мъпет Шоуто на Маргаритка и Приказки без край” разказва за полезните навици през театър и видео и дава възможност на всеки наш малък фен да се запознае с любимия си персонаж на живо. Реализирането на “Мъпет Шоуто на Маргаритка и Приказки без край” е част от партноьрството ни с Panadol Baby и естествено продължение на видео поредицата за Полезни Навици.
“Караоке с Маргаритка” е най-веселият детски купон с много пеене и усмивки, на който всяко дете и родител могат да покажат таланта си.
Събитията на “Маргаритка” са истинско преживяване за всеки мачуган и дават знания, настроение, вълнения и много усмивки.

ПАРТНЬОРСТВА:
Градим устойчиви партньорства с български и световни компании от различни сектори и медии и им благодарим за добре свършената работа и доверието към нас!

Реализирани проекти:
GSK, Panadol Baby, Приказки без край, ПРОМЯНАТА, H&M, IKEA, UniComs Bulgaria, Бочко, Baby Dove, Mr Bricolage, dm, Mall of Sofia, Paradise Center Sofia, Ring Mall Sofia, Delta Planet Mall Varna, Plovdiv Plaza, Mall Ruse, Galleria Stara Zagora & Burgas
Orfei Music, J Point Plus, Crystalton, LeChien Graphic Studios, Clamer Design

Търговски партньори:
Комсед, Фантастико, OMV, Ciela, dm, Greendeli Café, Greenwitch, Shell, Orange Center, Capella Play

Медийни партньори:
BG Radio, NOVA, bTV, Attica EVA, Майко Мила, Детски Дневник, Uspelite.bg, Капитал и много други.

TOP