За нас

„Маргаритка“ е проект за децата! Стартира в средата на декември 2016 година с издаването на компакт диск, а през януари 2017 вече има и канали в онлайн платформите за видео споделяне, където могат да се гледат нови видеа на най-любимите български детски песнички.

„Маргаритка“ стартира с компакт диск, в който можем да чуем единадесет от най-известните български детски песнички в съвременен аранжимент и изпяти от едни от най-известните гласове на нашето време. Приходите от продажбата на всеки диск “Маргаритка” ще бъдат инвестирани в построяването на музикални детски площадки.

Аранжиментите са на Краси Тодоров (D2, Jeremy?), а изпълненията на Белослава, Графа, Михаела Филева, Орлин Павлов, Вики от Мастило, Любо Киров, Тони, Вензи, Мариана Попова, Мая Бежанска, Борко Чучков и Бон-Бон. Всички те, заедно с вокална група Шоколадче от гр.Лом на добра воля и с огромно желание се присъединяват към каузата на “Маргаритка”. Белослава и Графа подкрепят кампанията на проекта, защото вярват в него и споделят мисията му.

Компакт диска „Маргаритка“ е в търговската мрежа и може да се закупи от бензиностанции ОМВ и книжарници Сиела, както и през Магазина на сайта. Той е прекрасен подарък за всички деца и техните родители и ще е най-добрата им компания по време на път. Ето кои са песничките, които за пръв път ще чуете със съвременно звучене: “Зайченцето Бяло”, “Над смълчаните полета”, “Зеленчуци, който не яде”, “Мама ми купи днес”, “Дъга”, “У дома часовник трака”, “Мила моя мамо”, “Чело коте книжки”, “Доволен”, “Балонче хвърковато” и “Родина”.

В диска има и специални карaоке версии на всички произведения, интересна книжка с текстове и подарък стикери за най-малките.

В каря на януари месец героите Маргаритка, Биби и Мими оживяват пред очите ни с първото видео в онлайн платформите за видео споделяне. Всички единадесет детски песнички, които участват в компакт диска, ще имат и видеа. 3D анимация, създадена така, че да впечатлява и забавлява най-малките. В създаването на видеата участват едни от най-добрите продуценти, художници, 3D специалисти и аниматори в България. Работата по видеата е консултирана и от детски психолози, които съветват за избора на най-подходящите движения, форми, цветове и звуци. Първото видео е на емблематичната “Зайченцето бяло”, а след това на всеки две седмици ще се появява ново. Визията и качеството на видеата по нищо не отстъпват на най-гледаните детски поредици в онлайн пространството в световен мащаб. Целта е да се постигнат милиони гледания и на българско съдържание.

Производството на видео съдържание под шапката на „Маргаритка“ не се ограничава само с визуализирането на единадесетте песнички. Предстоят и много други видеа с лицата на Маргаритка, Биби и Мими, които да учат децата ни на цифрите, буквите, цветовете, формите и т.н., както и видеa които да са свързани с елементарни всекиднeвни ситуации като “миене на зъби”, “хранене”, “заспиване”, “обличане” и т.н.

Предстoят и много офлайн събития, първото от които ще е откриването на детската площадка, построена от приходите от продажбата на компакт диска.

„Маргаритка“ е проект, който да забавлява, а неговите герои Маргаритка, Биби и Мими са новите български детски герои, които най-малките сред нас обичат и които ще са част от тяхното детство завинаги.